Kmetija Krmac

Začetki obdelave istrske zemlje na kmetiji Krmac segajo v leto 1954, ko je nono Anselmo Krmac prišel v Koper in začel s pridelavo zelenjave. Prvo sadno drevje je v Vanganelski dolini posadil trenutni gospodar kmetije, Damijan Krmac.

Danes kmetija slovi po odličnih češnjah, nektarinah in breskvah, ki so kot nalašč za pripravo marmelade. Kmetija obdeluje še 1,5 ha vinograda. Kmetija Krmac je znana po visoki kakovosti pridelkov, ki so obrani v polni zrelosti in zato ohranjajo edinstven okus in aromo.

Tudi Kmetija Krmac je vključena v shemo integrirane pridelave kar dokazuje s pridobljenim certifikatom.

Skupna obdelana površina: 5,5 ha

Sadovnjaki

Vinogradi

Kmetija Krmac prideluje:

Breskve
Nektarine
Češnje
Grozdje