Kmetija Žiber
Kmetija Žiber se nahaja v Parecagu pri Sečovljah in se ponaša z dolgoletno tradicijo pridelave ekoloških oljk. Žiberjevi živijo na tem območju že blizu dvesto let, njihovi predniki pa so se ukvarjali s kmetijstvom in pridelavo soli v sečoveljskih solinah.
Kmetijo vodi Egidio Žiber, diplomirani inženir agronomije, ki mu pri delu pomagajo tudi ostali člani družine. Poleg oljčnega olja pridelujejo tudi šparglje, artičoke, kardij, paradižnik, melone, lubenice, cvetačo, brokoli, blitvo in cikorijo, pa tudi jabolka, hruške, marelice in namizno grozdje. Sadje gojijo na 4,2 hektarih, zelenjavo na 4 hektarih in oljčnike na 6 hektarih.
Njihove produkte odlikujeta certifikata integrirane pridelave in izbrana kakovost Slovenije.
Skupna obdelana površina: 14,2 ha
Njive
Sadovnjaki
Oljčniki
Kmetija Žiber prideluje:













grozdje





